Mijn werkwijze

Het kan een hele stap zijn voordat je besluit een organizer in te schakelen. Ik kom immers in jouw privé-, of werksfeer. Bovendien, een ruimte of een kast opruimen is heel persoonlijk. Jouw waardevolle spullen, die op jouw manier zijn geordend, gaan we opnieuw bekijken. We zullen stil staan bij wat voor jou belangrijk is en keuzes maken. Misschien gaan we ook wel dingen weggooien of vind je er een nieuwe bestemming voor.

Dit alles maakt het proces erg persoonlijk en wellicht voor jou ook emotioneel. Hierbij ga ik altijd discreet te werk.

foto-Rust

Privacy

Vertrouwen en begrip staan bij mij voorop. Ik werk volgens de algemene voorwaarden en beroepscode van de Nederlandse Beroepsvereniging van Professional Organizers (NBPO). Sinds 2017 ben ik aangesloten bij deze vereniging.

Intakegesprek

Het intakegesprek duurt circa 1 uur. We bespreken jouw hulpvraag en jouw gewenste doel hierin. Als alles duidelijk is, stel ik een plan van aanpak op. Deze vind je enkele dagen later in je mailbox.

Het plan van aanpak

Jij krijgt altijd een persoonlijk plan met een inschatting van de benodigde tijd. Hierin houd ik onder andere rekening met jouw tempo en de functie van de ruimte(s) die we gaan opruimen.

Samen aan de slag

Kun jij je vinden in het werkplan? Dan starten we.

Ik adviseer en geef richting. Jij houdt zelf de regie over jouw eigen spullen. Ik help je bij dit proces. Opruimen is stappen zetten, stapje voor stapje gaan we door de materie heen.

Regelmatig vraag ik je om eens kritisch te kijken naar wat je met de spullen en documenten kan doen. Toch maar eens weggooien? Of bewaren? Vervolgens geef ik je advies hoe je dit dan het beste kunt opbergen.

Buiten de sessies om houden we contact. Per e-mail kan je mij om extra ondersteuning vragen.

Evaluatie

Is alles naar wens opgeruimd? Enkele weken na de laatste sessie neem ik contact met je op voor een evaluatie. Heb jij nog vragen? Stel ze gerust.

COVID-19

Door het coronavirus hebben we ons te houden aan de nodige regels. Het is inmiddels weer mogelijk om je thuis te begeleiden mits we de 1,5 meter afstand bewaren. De volledige hygiënerichtlijn van mijn beroepsvereniging vind je hier. Voel je je prettiger bij alleen telefonisch advies of via beeldbellen, is dat ook mogelijk.