Weekschema: alle gezinsactiviteiten in één overzicht.

Meer overzicht met een weekschema

Hoe houd je zicht op al die afspraken waar na de vakantie je agenda mee vol komt te staan? Nu de kinderen straks naar school gaan, starten ook de sporttrainingen, clubjes en muzieklessen weer. Download hier mijn gratis weekschema voor meer overzicht. Als voorbeeld heb ik het deels ingevuld. Ik noteer bijvoorbeeld ook wanneer de gym- of zwemspullen ingepakt moeten worden. Gebruik het vooral naar eigen inzicht.

Sinds 2 jaar vul ik aan het eind van de zomervakantie dit schema in. Ik houd nu eenmaal erg van overzicht. Het geeft mij rust als ik in één oogopslag kan zien, wie uit mijn gezin, op welke dag en hoe laat waar heen moet. In ons geval gaat het hier thuis om 10 voetbaltrainingen op 4 verschillende dagen en diverse tijdstippen. Plus de nodige muziek- en zanglessen en knutselcursussen. Best handig om deze hoeveelheid aan activiteiten samen te vatten op een A4tje.

Bijkomend voordeel

Dit weekschema hangt in de keuken op de koelkast. Zo kan ik zelf makkelijk zien wat er per dag op het programma staat. Bijkomend voordeel is dat de kinderen dit schema ook gebruiken. Ze checken zelf hoe laat een training begint. En weten wanneer ze zich het beste kunnen gaan omkleden om op tijd de deur uit te gaan. Natuurlijk help ik ze best nog wel eens herinneren, maar het stimuleert wel.

Dus heb je behoefte aan structuur in jouw volle week? Vul het schema in, hang het op een centrale plek en ervaar of het werkt voor jou. Of voor de kinderen, of je partner. Mooi meegenomen, toch?

Aan de slag?

Download hier mijn weekschema.