Plannen: gewoon doen of loslaten?

Plannen

Genieten

Door op tijd te plannen en zo af en toe een lesje loslaten toe te passen, neem ik de nodige onrust weg. Om met positieve energie mijn dagen te vullen. En te genieten! Wil jij dat ook? Lees dan verder.

Goede voornemens

Na de zomervakantie zit ik vol goede voornemens. Op vakantie rust ik uit en komt er ruimte in mijn hoofd. Ruimte om na te denken. Over de dingen in het dagelijks leven. Dingen die ik graag zou willen doen. En die ik belangrijk vind om te doen. Dat suddert dan door mijn hoofd. Wel op een fijne manier. Het is geen piekeren en het stoort me niet.

Dingen die ik echt niet wil vergeten, zet ik in mijn notities op mijn telefoon. Daar heb ik een to do list aangemaakt: mijn bucketlist. Hier zet ik mijn goede voornemens in. Zo af en toe pak ik dat lijstje erbij. Wat is ervan terecht gekomen en wat heeft aandacht nodig? Nu ik voor deze blog mijn bucketlist bekijk, zie ik dat er nog behoorlijk wat te plannen valt. Weekendje weg, oude vriendinnen bellen, zomerkleding uitzoeken. Gelukkig heb ik ook een aantal goede voornemens in de praktijk gebracht. Die kunnen dus worden afgevinkt. Ik sport meerdere keren per week, heb eindelijk mijn naaimachine weer eens tevoorschijn gehaald en kook regelmatig een nieuw, gezond gerecht. In die zin ben ik erg tevreden.

Prioriteiten stellen

Alles afvinken van mijn bucketlist is niet mijn streven. Het is een richtlijn om in de gaten te houden wat ik belangrijk vind. Verder is het vooral prioriteiten stellen. Elke maand bekijk ik wat er de komende weken in de agenda staat. Dan krijg ik gevoel bij wat er allemaal te gebeuren staat. Als er actie voor nodig is, zet ik die 1 of 2 weken eerder op de planning. In mijn agenda, als reminder. Dat geeft mij een relaxed gevoel. Ik kan het loslaten.

Wekelijks check ik op maandag mijn agenda of er iets veranderd is. Natuurlijk is ook mijn planning behoorlijk ambitieus. Vaak past het toch net niet. Iets te veel acties op mijn to do list gezet. Zo schuift er toch weer wat door naar volgende week. Tja, keuzes maken en bepalen wat je echt belangrijk vindt. Daar gaat het om.

Stimuleer positieve gedachten

Naast een goede planning vind ik het fijn om zo nu en dan de boel de boel te laten. Even alles loslaten. En ook dat doe ik niet meteen groots met een hele week yoga oefeningen op een prachtig strand. Ik begin klein en simpel. Haalbaar. Zo lees ik in het weekend dat ene krantenartikel, geniet ik van mijn rennende kinderen op het sportveld en proef ik hoe lekker mijn koffie is. Verder train ik mijn positieve gedachten door iedere avond 5 dingen op te schrijven die ik fijn vond die dag. Als je het zweverig vindt, doe het vooral niet. Aan de andere kant, probeer het 6 weken uit en ervaar het effect. Wie weet!

Samen sparren

Mijn klanten vinden het fijn om over dit soort zaken van gedachten te wisselen. Even samen sparren en ervaringen delen. Ik krijg er energie van en zij ook!

Groeten Iris
info@irisorganiseert.nl
06-41741644